Meer over Inge Berents-Konijnenberg...


Inge Berents-Konijnenberg is een fysiotherapeut met uitzonderlijke internationale kennis en ervaring. Na het behalen van haar diploma fysiotherapie aan de Internationale Academie voor Fysiotherapie “Thim van der Laan” in Utrecht (1992) vertrok Inge naar Duitsland om haar eerste ervaringen op te doen als Physiotherapeut bij Physiotherapie Frenken. Daar rondde ze in 3 jaar de studie Manuelle therapie af, de Duitse variant van de manuele therapie. In 2007 vertrok ze naar Australië om daar kennis te maken met de physiotherapy down under. Clinical Pilates is daar binnen de fysiotherapie een belangrijke therapievorm, zoals in andere Engelstalige landen. CP is een medische vorm van Pilates, waarin de specifieke oefeningen ingezet worden bij onder andere rugklachten. Inge heeft deze cursus succesvol afgerond en veelvuldig met CP gewerkt. In Nederland is deze ervaring en kennis aangevuld met Mulligan, een opleiding orthopedische revalidatie, myofasciale technieken en Dry Needling. De combinatie van deze technieken vormt een krachtig geheel voor het behandelen van uitéénlopende klachten. Denk hierbij aan nek-, schouder-, knie-, heup- en andere gewrichtsklachten. Toegepaste interventies bij de behandeling van deze klachten zijn onder andere release technieken, tapen, dry needling (FIN Methode) en speciale oefeningen.


Sinds 2011 is Inge weer in Nederland werkzaam. Zij werkte bij grotere praktijken in Oisterwijk, Waalwijk en Helmond. Zij heeft veel ervaring opgedaan met geriatrische patiënten, waarbij zij ook al jaren behandelingen aan huis verzorgde. Eén van haar specialisaties is Parkinson. Inge is als Parkinson-therapeut opgenomen in Parkinsonnet in de regio Helmond. Sinds Januari 2017 is ze ook te vinden in het mooie dorp Berkel-Enschot, waar ze na zoveel jaar eindelijk haar droom kan verwezenlijken. Een eigen praktijk waarbij de patiënt centraal staat.


Inge staat klaar om samen met u uw klachten aan te pakken. Ook al ligt het niet altijd meteen voor de hand, door haar ruim 20 jaar ervaring, heeft ze geleerd om ook eens “out of the box” te denken en zo tot de oplossing te komen. Ook als u al langer met een klacht zit, of er sprake is van terugkerende klachten, kan ze samen met u kijken of er misschien een ergens stoorzender zit. Ze gaat graag de uitdaging aan.